2024. gada janvāra Bērnu slimnīcas foons  uzsāk īstenot Labklājības ministrijas finansēto pilotprojektu psihosociālās rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināšanai bērniem ar autiskā spektra traucējumiem (AST). Ar piešķirto finansējumu 2024.gada ietvaros BSF apmaksās 100 bērniem uzturošo terapiju ( ABA terapiju, ergoterapiju, logopēdiju vai audiologopēdiju) pēc autisma diagnosticēšanas vai aizdomām par AST un agrīnās intervences programmas

 

Pieteikšanās atbalstam

https://bsf.lv/lv/noderigi/ka-pieteikties-valsts-atbalstam-berniem-ar-ast      

2023. gada 15. un 16.decembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā no 10:00-18:00 notiks konference "Labā prakse autisma jomā".  Tā tiks translēta arī tiešsaistē. Daļa no konferences tēmām būs angļu valodā, un tiks nodrošināts sinhronais vai secīgais tulkojums.

Pasākuma dalībnieki saņems apliecinājumus par dalību konferencē. Konference tiek rīkota sadarbībā ar Mācību centru "Atbalsts" (izglītības iestādes reģitrācijas Nr.3361802366). Jūsu dati tiks nodoti mācību centram "Atbalsts", kas tos apstrādās un saglabās apliecinājumu izsniegšanas mērķim.
Klātienes pasākumu apmeklētājiem - pasākums tiks filmēts un fotografēts.

Konference tiek īstenota Labklājības ministrijas projekta Nr.9.2.2.2/16/I/001 Sociālo pakalpojumu atbalsta sistēmas pilnveide" ietvaros ar Eiropas Sociālā fonda līdzfinansējumu.

Konference ir bez maksas.  

Pieteikšanās konferencei ir noslēgusies.

2023. gada 5. jūlijā Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” telpās Rīgā atklāta Tehnoloģiju pieredzes, zināšanu un koprades telpa (tehnoloģiju telpa) bērniem un jauniešiem ar autismu. Šo telpu “Apeirons” izveidojis kopā ar LMT un Latvijas Autisma apvienību, sniedzot iespēju bērniem un jauniešiem ar autismu turpmāk bez maksas apgūt dažādas IT un sadarbības prasmes atbilstoši savam spēju līmenim.

Biedrība "Latvijas Autisma apvienība"

2006. gada 1. oktobrī Latvijā tika nodibināta nevalstiska organizācija - Latvijas Autisma apvienība, kuras mērķis ir cilvēku ar autiska spektra traucējumiem tiesību un interešu aizsardzība Latvijā. Ar 2013.gada 4.maiju biedrība Latvijas Autisma asociācija ir kļuvusi par Autism Europe biedru.

Darbs Latvijas Autisma apvienībā ir balstīts uz brīvprātības pamatiem. Latviijas Autisma apvienības priekšsēdētāja ir Līga Bērziņa, valdē darbojas Alda Vanaga.

Ja vēlaties atbalstīt Latvijas Autisma apvienības darbu un centienus uzlabot cilvēku ar autiska spektra traucējumiem dzīvi Latvijā, esiet laipni aicināti kļūt par Latvijas Autisma apvienības biedru vai atbalstīt apvienību ar ziedojumu!

Ja vēlaties kļūt par biedrības biedru, lūdzu lejupielādējiet biedra veidlapu ŠEIT, aizpildiet to un atsūtiet mums elektroniski, pa pastu vai nogādājiet to mums personīgi kādā no mūsu regulārajiem pasākumiem.

Kontakti

Tālr.: (+371) 29454011

Adrese: Strēlnieku iela 9-14, Rīga, LV-1010

(pieteikties jaunumiem iet šeit)

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.